пятница, 15 марта 2013 г.

Зимі просто лінь іти, або весні приходити


Зима , вочевидь, не має наміру покидати Тернопільську область. Сьогодні, у вже по календарному весняний день, ніхто не відчув дефіциту снігу.  Від восьмої ранку хурделиця працює над ускладненням дорожнього руху, тим самим додає роботи міській владі, що хоч і визнала таку одноденну зиму очікуваною, але все ж не встигла повноцінно підготуватись до її приходу.

Найбільше постраждали сьогодні студенти, адже доїхати додому не те що намагались, а просто боялись. Хто ж зна, в таку погоду можна й в полі на ніч залишитись.  Більше поталанило школярам, адже могли законно прогуляти уроки через рішення міськради. Маршрутний транспорт сьогодні переповнений далеко не через бажання тернополян погуляти містом, чи ж з’їздити до друзів на гостину. Маршрутки сьогодні були рідкістю, працювати виїздили лише сміливці, хто не злякався загрузнути в «сніговій каші».

За вищезгаданим негативом, ніхто, на жаль, не знайшов хоч крихти позитиву. Все ж цілком можливо, що це останній повноцінний сніг цього року. За ним піде весна, з калюжами, дощами, мокрими черевиками та кашлем. А далі…далі літо. Спекотне, спрагле, літо. От тоді усім захочеться холодних зимових днів, сніжок, сніговиків, санок, ковзанів, прогулянок через Тернопільське озеро… Перелічувати можна довго. Проте, цей день вже втрачений. Завтра, якщо вірити синоптикам, весна потроху займе свої позиції, і ще сьогодні засніжені кучугури - перетворяться в струмки, що зникнуть в каналізаційних трубах.

Ніхто й не задумався над тим, що це зима старається для тих, хто так і не встиг повалятися з нею  в снігу, не зробив з нею фото, та жодного разу не впав. Нили на погоду сьогодні усі. Мовляв, 15 березня, а надворі лютий-січень. Ніби якби це було таки 15 січня,  всі б залишились щасливі. Смішно. Як можна привчити природу до власних графіків, самому їх недотримуючись. Не важко згадати, скільки разів ми лінились йти на пари, роботу, зустрічі. От і зимі, просто лінь кудись йти, або весні приходити. Така от плутанина. Щоб там не було, сьогодні ми усі мали чудовий шанс повеселитись по-зимовому. Ті, хто ним скористались, ловіть мої слова похвали та вдячності за адекватне ставлення до погоди.




Комментариев нет:

Отправить комментарий